Način pripreme
Sitno izmrvite keks ili ga sameljite u blenderu. U posudu izlomite cake barove, stavite mrvice od keksa, slatko, orahe i kakao.
Dodajte esenciju ruma, sveže mleko i rastopljeni maslac. Sve izgnječite rukama tako da se sastojci spoje i da dobijete lepljivo testo.
Pokrijte ga folijom i ostavite u frižideru na pola sata da se ohladi i stegne. Napravite smesu od kokosa tako što rastopite maslac i u njega dodate kokosovo brašno i šećer u prahu.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, koja treba da bude vlažna na dodir, ako je previše suva onda dodajte nekoliko kapljica vode. Pripremite parče najlon kese ili foliju u obliku pravougaonika.
Stavite čokoladnu smesu preko i rukama razvucite u oblik tanke pravougaone kore. U sredinu kore stavite smesu od kokosa i rasporedite tanak sloj, ostavite malo mesta po ivicama. Uvijte u rolat i pažljivo skidajte foliju, stavite na poslužavnik, i onda u frižider na 1-2 sata da se ohladi i stegne.
Napravite čokoladni preliv tako što u kaserolu stavite pavlaku i ugrejete na vatri. Pre nego što počne da vri skinite i dodajte izlomljenu čokoladu, ostavite dva minuta da se rastopi, i tek onda promešajte.
U početku će vam se činiti kao da je presečena, ali što više mešate, ona će postajati gušća i dobiće lep, čokoladni izgled. Ovim ganašem prelijte hladan rolat i stavite ponovo u frižider na minum 5 sati.