Način pripreme
Jaja lagano umutite žicom. U porcijama dodajte brašno i sveže mleko.
Smesu za omiljene slane palačinke treba da napravite da bude odgovarajuće gustine. Uvek možete korigovati gustinu dodavanjem brašna ili mleka.
Posolite i ostavite smesu oko 30 minuta da odmori.
Tiganj sa teflonskom površinom lagano nauljite. Uzimajte od smese i pržite tanke palačinke.
Ova količina nadeva je dovoljna za 5 palačinki.
Rikotu pomešajte sa krem sirom i lagano posolite. Dodajte sitno iseckanu mirođiju. Sve dobro promešajte.
Palačinku premažite delom smese. Poređajte na nju komade lososa i naseckane masline.
Umotajte palačinke u rolat. Ostavite ih u frižider na oko sat vremena. Kada se palačinke ohlade nasecite ih na zalogaje.
Poređajte ih u lep tanjir i slane palačinke na zalogaje ukrasite limunom i grančicama mirođije.
Prijatno!