Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Brza predjela»Pica sa tunjevinom i paradajzom

Pica sa tunjevinom i paradajzom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pica sa tunjevinom i paradajzom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Ova pica je pravo uživanje za čula"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • ekstra devičansko maslinovo ulje - 3 kašike
  • sveži kvasac - 12 g
  • topla voda - 300 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun
  • paradajz pire - 200 g
  • ekstra devičansko maslinovo ulje - 2 kašike
  • tunjevina u ulju - 200 g
  • luk - 2 glavice srednje veličine
  • peršun
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvljeni sveži kvasac i šećer rastvorite u čaši sa polovinom raspoložive tople vode, promešajte i ostavite da odstoji 5 minuta. Rastvorite so u čaši sa preostalom toplom vodom i promešajte.

U većoj posudi (ili u mikseru sa kukom za testo) pomešajte brašno sa kvascem (kvasac + voda i šećer), solju (voda + so) i uljem, mešajte dok ne dobijete meko elastično testo bez grudvica.

Stavite testo za picu u veliku posudu, malo nauljenu na dnu, i prekrijte posudu prozirnom folijom. Pustite da se testo za picu diže najmanje 2 sata na mestu daleko od promaje.

U međuvremenu očistite luk, iseckajte ga na tanke trakice i dinstajte 5 minuta u tiganju sa 1 kašikom ulja, soli i biberom. Tunjevinu ocedite i razbijte zupcima viljuške, dodajte peršun.

Kada se testo za picu udvostruči, podelite ga na 2 dela (da 2 pice stanu u tepsije prečnika 32 cm) i razvaljajte testo lagano nauljenim prstima (ne oklagijom), ostavljajući ivicu otprilike 1 i 1/2 cm, filovati paradajzom, peršunom, po želji mocarelom (isečenom na kockice), malo ulja i staviti picu u rernu.

Pecite picu oko 10 minuta na 220 stepeni, pa dodajte luk i tunjevinu i pecite još 4-5 minuta. Prijatno!

Po želji možete dodati mocarelu (isečenu na kockice). Narežite mocarelu i ostavite da se ocedi u cediljci pre upotrebe.

Pica sa tunjevinom i paradajzom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: