Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Khatta Mitha Baingan

Khatta Mitha Baingan

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4315
Khatta Mitha Baingan
Fotografije: Lenka
1 / 10
21/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Khatta Mitha Baingan? Odmah ćemo probati, a vi?"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 500 g, iseckan kao lepeza
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • slačica - 1 kašičica, u zrnu
  • lovorov list - 2 kom.
  • ljuta papričica - 1 kom.
  • luk - 2 kom., iseckan
  • kurkuma - 1/2 kašičice, u prahu
  • kumin - 1 kašičica
  • ljuta mlevena paprika - 1/2 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • mango čatni - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 1/2 šolje
  • voda - 400 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati ulje u većoj šerpi i u njemu pržiti isečen patlidžan sa obe strane, zatim ga izvaditi na ubrus da se mast ocedi.

U preostalom ulju propržiti začine, slačicu, lovorov list i ljutu papričicu, oko 1-2 minuta, da ispusti aromu. Dodati iseckan luk, propržiti ga dok ne postane slatkast i na kraju dodajte ostale začine: kurkumu, korijander, kumin, ljutu mlevenu papriku, so, biber prema ukusu. Dodajte čatni i šećer.

Smanjiti temperaturu i umešajte pavlaku.

Na kraju dodajte patlidžan i vodu. Kuvajte jos 15-tak minuta dok ne omekša.

Servirati uz integralni pirinač. Prijatno uz Khatta Mitha Baingan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: