Način pripreme
Patlidžan se opere i isecka na kolutove. Posoli se i ostavlja se u đevđiru na 15 - 20 minuta. Opere se i posuši se.
Tikvica se takođe opere, iseče se na kolutove i ostavlja se na 15 - 20 minuta na papirnom ubrusu.
Pečurke za gril su dosta krupne, operu se i ogule. Seku se na kriškice.
Paradajz se takođe seče na kriške.
Beli luk se nasecka, listići žalfije i ruzmarin se iskidaju.
Podmazuje se odgovarajuća duguljasta tepsija sa nelepljivim premazom. Posipa se polovinom prezli.
Ređaju se kolutovi, patlidžan, tikvica, paradajz, pečurke, tako što se naizmenično slažu. Između povrća se posipa po malo belog luka, so, crni biber i bilje. Povrće se zaliva maslinovim uljem i posipa se ostalim prezlama.
Zapečeno jelo se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni na otprilike sat vremena.
Posno zapečeno jelo sa patlidžanom, tikvicom, paradajzom i pečurkama je mnogo ukusno.