Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Medeni pileći file sa grilovanim tikvicama

Medeni pileći file sa grilovanim tikvicama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Medeni pileći file sa grilovanim tikvicama
Fotografije: Hristinka Koleva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ovo je tanjir koji puni i oči - medeni pileći file sa grilovanim tikvicama"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepe - 1 komad
  • mirođija
  • so
  • maslinovo ulje
  • za marinadu
  • soja sos - 4 supene kašike
  • belo vino - 1/2 šoljice
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • senf - 1 kašičica
  • med - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se filetira i seče na komada željene veličine.

Svi proizvodi za mariniranje fileića se pomešaju i lepo se promešaju.

Filetići se stavljaju u marinadu i ostavljaju se na 2-3 sata.

Dok se filei mariniraju, tikvica se isecka na kolutiće, a šargarepa na štapiće.

Peku se u gril tiganju i nakon toga se posole i začine maslinovim uljem i mirođijom.

Začinjeni filei se stavljaju u gril tiganj.

Kada porumene sa jedne strane, okreću se.

Medeni pileći file sa grilovanim tikvicama ne treba da se prepeku, da ne bi postali suvi.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: