Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Praznično predjelo sa grilovanim tikvicama

Praznično predjelo sa grilovanim tikvicama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363273026
Praznično predjelo sa grilovanim tikvicama
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 2
23/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Praznično predjelo sa grilovanim tikvicama i u društvu ukusnih i prilično smešnih pingvina"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • krem sir - 1 pakovanje (125 g)
  • mirođija - 1 veza, sveža
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • so
  • ulje - za mariniranje
  • masline - 20 komada, bez koštica
  • krem sir - 50 g
  • šargarepa - 1 komad
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice. Pomoću ljuštilice za krompir isecite ih na tanke trake.

Posolite ih i kratko marinirajte uljem.

Zagrejte gril tiganj i poređajte oceđene trake tikvice. Propržite ih kratko sa obe strane.

Promešajte krem sir. Dodajte seckanu mirođiju.

Na svaku traku staviti fil i urolati.

Grilovane tikvice sa krem sirom su spremne.

Za pingvine sa maslinama - za stomak pingvina iseći po dužini, filovati krem sirom, ukrasnim štapićima zabiti glavu na stomak da se formira telo pingvina. Od šargarepe oblikujte kljun i noge.

Na odgovarajući tanjir poređajte pingvine, a okolo grilovane tikvice sa filom. Za dodatni ukus pospite parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: