Način pripreme
Prvo pripremamo ćuftice - dodajemo u mleveno meso sitno iseckane čenove belog luka, tri supene kašike parmezana, jaje, vezu peršuna, sitno iseckanu, biber i so.
Zamesimo i ostavljamo pola sata da upije mirise i da se dobro začini. Kad mleveno meso bude gotovo, napravimo male ćuftice, ostavljamo sa strane / možemo prethodno da ih napravimo i ostavimo u frižideru da stoje jedan dan/.
Sledeći korak - sok od paradajza ili konzervu, razređenu sa čašom vode sipamo u šerpu da provri.
Sipamo začinjene ćuftice, smanjujemo ringlu na srednju temperaturu, dodajemo tri supene kašike maslinovg ulja, smanjujemo ringlu.
Smesa vri dok se ne zgusne, to oduzima 20 minuta.
Kad bude gotovo, prilikom serviranja posipamo bosiljkom i parmezanom.
Dolazi red na testeninu konkiljone: stavljamo šerpu sa vodom u zavisnosti od količine konkiljona/morskih školjkica/, dobro je da budu pokrivene. Posolimo vodu i sipamo maslinovo ulje - 1 supenu kašiku. Vri obično 14 minuta dok ne bude gotovo.
Izuzetno ukusan i kod kuće omiljen recept za male ćuftice u paradajz sosu sa testeninom konkiljoni!
Prijatno i ukusno jelo vam želim!