Keto čokoladni čizkejk

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
188
808
03/12/2020
"Znamo da želite da ga pojedete odjednom, ali mislite i na druge - svako bi želeo da proba parčence keto čokoladnog čizkejka, baš kao vi"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za osnovu
  • orasi - 100 g
  • urme - 10 komada, bez koštica
  • kakao - 1 kašika
  • kokosovo brašno - 2 kašike
  • avokado - 1 komad
  • Za krem
  • skir - 2 šolje
  • sitan sir - 300 g, sladak
  • sirup od agave - 1 kašika
  • čkolada - 100 g, crna
  • želatin - 1 kesica
  • voda - 1 kašika
  • vanila - 1 kesica
  • kakao - za posipanje
  • toping čokolada - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu pomešamo orahe, urme, kokosovo brašno, kakao i oljušten avokado.

Sameljemo dok se ne dobije čvrsta konzistenicija. Sipamo u kalup sa dnom koje se skida pokriven prozračnom folijom.

Zagladimo i pritiskamo kašikom da oformimo osnovu.

Stavljamo u frižider na 30 minuta.

Istopimo čokoladu.

Pomešamo sitan sir, skir, vanilu, sirup od agavee i istopljenu čokoladu.

Rastvaramo želatin u vodi, zagrevamo ga dve sekunde da se istopi i sipamo ga u krem.

Promešamo u sipamo preko osnove. Zagladimo dijetalni čizkejk i stavljamo u frižider na 10-12 sati.

Pre serviranja posipamo naš keto čokoladni čizkejk kakaom u prahu i dekorišemo topingom od čokolade.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar