Način pripreme
Trešnje se stavljaju u cediljku da se ocede.
Maslac se istopi.
Svi sastojci za osnovu se pomešaju i prelivaju maslacem. Izgnječe se rukama, dok se ne dobiju mekše mrvice.
Okrugli kalup prečnika 24 cm se postavlja papirom za pečenje, dve trećine smese se stavlja na dno kalupa. Pritiska se dobro i na nekoliko mesta se probode viljuškom. Stavlja se u frižider. Preostale mrvice se takođe stavljaju u frižider.
U posudi se pomešaju jaja, šećer i vanila. Mute se blago žicom. U njih se dodaje kisela pavlaka, krem sir i tečna pavlaka. Smesa se meša. Dodaje se suvi puding.
Krem se deli na dva jednaka dela.
U jedan se dodaje kakao.
Na osnovu se sipa čokoladna smesa i nakon nje - bela.
Poređaju se trešnje i preko njih se stavljaju preostale mrvice.
Čizkejk se peče na 180 stepeni 50 minuta. Nakon toga rerna se isključuje i čokoladni čizkejk se ostavlja još 20 minuta pri otvorenim vratima.
Ohladi se na sobnoj temperaturi i nakon toga se stavlja u frižider na 2-3 sata.
Tek tada čizkejk se oslobađa kalupa i sklanja se papir.
Pre serviranja čokoladni čizkejk sa trešnjama se posipa šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!