Torta sa medenjacima i dve vrste krema

Torta sa medenjacima i dve vrste krema

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
279
316
04/12/2020
"Brza i jednostavna torta sa medenjacima - omiljena svima u porodici"
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • medenjaci - 1 kutija, za tortu
  • višnje - za ukras
  • za prvi krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 3 - 4 komada
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 7 kašika
  • vanila - 2 kesice
  • maslac - 30 g
  • za drugi krem
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • šećer u prahu
  • krem sir - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Koristite medenjake za tortu iz kutije.

Pripremite krem. Mleko (800 ml) prokuvajte sa šećerom. Jaja umutite sa preostalim mlekom (200 ml).

Promešajte smesu od jaja i mleka sa brašnom, mešajte dok ne dobijete glatku kašu. Stavite smesu na vatru dok se ne zgusne, dodajte vanilu i maslac i mešajte dok se maslac ne ujednači sa smesom.

U drugoj posudi promešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu, po ukusu i krem sir. Treba da dobijete vazdušasti krem. Možete da stavite i slatko po želji.

Krem sipajte na dno kalupa.

Na krem porešajte medenjake kao koru, premažite jednim kremom, ponovo medenjake, pa drugi krem i tako dok ne potrošite sastojke. Završite kremom.

Za ukras, tortu od medenjaka, pospite medenjacima i trešnjama.

Jednostavna i veoma ukusna torta sa medenjecima i dve vrste krema.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar