Način pripreme
Koristite medenjake za tortu iz kutije.
Pripremite krem. Mleko (800 ml) prokuvajte sa šećerom. Jaja umutite sa preostalim mlekom (200 ml).
Promešajte smesu od jaja i mleka sa brašnom, mešajte dok ne dobijete glatku kašu. Stavite smesu na vatru dok se ne zgusne, dodajte vanilu i maslac i mešajte dok se maslac ne ujednači sa smesom.
U drugoj posudi promešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu, po ukusu i krem sir. Treba da dobijete vazdušasti krem. Možete da stavite i slatko po želji.
Krem sipajte na dno kalupa.
Na krem porešajte medenjake kao koru, premažite jednim kremom, ponovo medenjake, pa drugi krem i tako dok ne potrošite sastojke. Završite kremom.
Za ukras, tortu od medenjaka, pospite medenjacima i trešnjama.
Jednostavna i veoma ukusna torta sa medenjecima i dve vrste krema.