Torta sa rolatima i dve vrste krema

31/07/2019
"Torta o kojoj se prića sa gotovim rolatim, i ne jednim, nego sa dve vrste krema "
Priprema40 min.
Kuvanje1 min.
Ukupno41 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • čokoladni rolati - 3 komada (2 komada sa vanilom i 1 sa čokoladom)
  • kisela pavlaka - 400 ml
  • eurokrem - 200 g
  • želatin - 1 kesica
  • čokoladni keks - 300 g
  • banane - 3 komada
  • orasi - 50 g
  • skrob - 1 kesica, od vanile
  • sveže mleko - 1 l /za skrob i za natapanje keksa/
  • kokosovo brašno - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno okrugle posude stavljamo streč foliju da bismo mogli da okrenemo tortu lako.

Rolate isečemo na krugve debljine oko 1.5 cm i poređamo po dnu i ivicama kalupa zbijeno jedan do drugog, smenjujemo čokoladne sa vanilom.

Pavkaku umutimo mikserom, dodajemo eurokrem.

Želatin rastvaramo u mirotalasnoj ili na pari, prethodno ga potopimo u hladnu vodu dok ne nabubri. Dodajemo u pavlaku uz neprestano mešanje.

Krem od pavlake sipamo u posudu i poravnamo. Odozgo poređamo bananu, isečenu na krugove - 1 red. Nakon toga stavljamo 1 red čokoladnog keksa, potopljenih u sveže mleko.

Tortu stavljamo u frižider dok pripremamo drugi krem. Skrob pripremamo prema uputstvu na pakovanju i dodajemo u sveže mleko.

Krem ostavljamo da se ohladi i dodajemo u tortu. Sipamo preko keksa, a odozgo posipamo mlevenim orasima ili mrvljenim orasima.

Da bi torta bila stabilnija možete staviti još jedan red keksa, takođe ptapamo u prethodno ugrejano mleko.

Tortu stavljamo u frižider na bar 5-6 sati, a ako imate mogućnost servirajte sledećeg dana.

Okrenite na poslužavnik i ukrasite kokosovim brašnom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar