Način pripreme
Počinjemo sa pripremom korneta. Uzimamo kalup za kornete, ali ako nemamo pri ruci možemo koristiti i viljuške/kašike. Pored drške na dve zalepljene viljuške počinjemo da uvijamo kornet, u početku čvršće, a nakon toga labavije da bismo dobili lep kornet. Pečemo dok ne bude gotovo na 160-180 stepeni. Kod mene je to 15-20 minuta.
Dok se korneti peku, počinjemo sa pripremom krema. Ja sam odabrala da napravim krem od kisele pavlake, pošto se brzo i lako priprma. Da bismo ga napravili treba da pomešamo dobro kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, možemo dodati i vanilin šećer za odličan miris. Možemo koristiti koji god krem poželimo - od jaja, mlečni ili gotov krem.
Podelimo gotov krem na dva dela i u jedan deo dodajemo kakao i ponovo dobro promešamo.
Izlomimo čokoladu na komade i počinjemo sa punjenjem korneta.
Punimo jednim kremom dok pola korneta, dodajemo komade čokolade i stavljamo od drugog krema. Komade čokolade po želji možemo staviti na nekoliko mesta, ne samo po sredini. Uvaljamo gornji deo u kokosovo brašno.
Na isti način radimo i sa drugim kornetima.
Ostavljamo ih sa strane da se ohlade.