Način pripreme
Započnite sa pripremom krema.
U duboku posuudu sipajte krem sir, pavlaku, šećer, ekstrakt kokosa i ekstrakt anile. Umutite mikserom, oko desetak minuta, dok ne dobijete homogenu smesu.
Nakon toga dodajte 150 g kokosovog brašna i mešajte špatulom ili kašikom. Nema potrebe da radite mikserom.
Zatim u jednu šolju sipajte vodu do polovine i zagrejte je u mikrotalasnoj pećnici na minut, dva, dok voda ne bude vruća. Dodajte jednu kašiku šećera i promešajte, dok se šećer ne istopi.
Na odgovarajući tanjir ili poslužavnik stavite prvu koru, pa je prelijte sa kašičicom sirupa od vode i šećera. Nemojte preterivati, jer će kora postati previše mekana.
Nakon toga stavite krem sa kokosom i rasporedite ga uz pomoć kašike ili špatule u ravnomeran sloj.
Na ovaj način iskoristite sve kore. Odozgo pospite ovu jednostavnu tortu sa preostalih 50 g kokosovog brašna i ukrasite je jestivim cvetovima.
Brza kokos torta sa krem sirom treba da odstoji preko noći u frižideru.