Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa krem sirom

Keks torta sa krem sirom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Keks torta sa krem sirom
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Najlakša i najukusnija torta, koju svako sam može kući da pripremi"

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 200 ml
  • za krem
  • krem sir - 250 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • šećer u prahu - 3 - 4 supene kašike
  • za pokrivanje torte i ukras
  • slatka pavlaka - 150 g, tečna
  • prirodna čokolada - 100 g
  • bela čokolada
  • orasi - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Fil pripremite tako što umutite slatku pavlaku. U posebnoj posudi umutite krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Dva fila pomešajte.

Keks potopite u sveže mleko. Poređajte na dno kalupa za tortu. Odozgo pokrijte delom fila.

Tako napravite nekoliko slojeva dok ne potrošite sastojke, tortu završite filom. Tečnu pavlaku ugrejte, nemojte da provri.

Dodajte prirodnu čokoladu, mešajte dok se ne rastopi. Tortu pokrijte ganašem. Nacrtajte šprcem ivice od rastopljene bele čokolade.

Drvenim štapićem napravite dekoraciju, prolazite nekoliko puta odozgo. Sa strane pospite mlevene orahe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: