Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač sa 2 vrste slatka

Kolač sa 2 vrste slatka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kolač sa 2 vrste slatka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Jedan kolač sa cele 2 vrste slatkog - ovo je nešto što definitivno želimo da probamo još danas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 129 g
  • prašakj za pecivo - 1 komad
  • kukuruzni griz - 100 g + 1 - 2 supene kašike
  • filirani bademi - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada, velika veličina
  • ulje - 90 ml
  • šećer - 100 g
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • med - 40 g
  • kiselo mleko - 120 g
  • slatko od pomorandži sa koricama - 40 g + 4 - 5 supenih kašika
  • slatko od borovnica - 5 supenih kašika, sa vrha
* merne jedinice

Način pripreme

1. Tepsiju prečnika 22 cm premažite uljem. Dno pospite kašikom-dve kukuruznog griza/palente, smeđim šećerom i ffiliranim bademima.

Na sve ovo stavite na mestima kašike slatka od borovnica i na mestima slatko od pomorandži, tako da se prekrije cela površina.

Uključite rernu da se zagreva do 175 stepeni.

2. Mikserom umutite jaja sa 100 g šećera. Kada se pretvore u sipkasti krem, postepeno dodajte kiselo mleko, ulje, med i 40 g slatkog od pomorandži sa koricama.

3. Prosejte brašno sa praškom za peciov, sipajte svih 100 grama kukuruznog griza i mešajte drvenom kašikom ujednačenim pokretima. možete i da nastavite mikserom, ali u sporijim obrtajima i veom kratko.

4. Gotovu smesu sipajte u tepsiju na slatko. Ona j eređa od uobičajene smese za kolače, zato što sadrži griz koji će se upiti i nsbubriti tokom pečenja.

Ubacite u zagrejanu rernu i kolač sa slatkom pecite 30-40 minuta.

5. Ostavite da se malo ohladi, na 15 minuta unutra u rerni sa otvorenim vratima (ne u potpunosti).

Pažljivo okrenite na poslužavnik i servirajte kolač sa 2 vrste slatka još dok je blago topao, a po želji sačekajte da se u potpunosti ohladi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: