Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Čokoladni kolač sa dve vrste čokolade

Čokoladni kolač sa dve vrste čokolade

GoldGold
Šegrt
21392
Čokoladni kolač sa dve vrste čokolade
Fotografije: Gold
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Veoma čokoladan kolač kojim vas danas častimo virtuelno"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • čokolada - 1 komad, 100 g
  • tečna čokolada - 3 kašike, bela
  • maslac - 1 kašika
  • soda bikarbona - oko 1 kašičica
  • vanila - 1 komad (2 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jednu posudu i razbijamo jaja u nju. Mutimo ih i dodajemo šećer. Mešamo i nakon toga dodajemo sveže mleko, ulje, maslac i tečnu čokoladu.

Ja sam koristila belu tečnu čokoladu, ali ako više volite braon, možete njom da zamenite. Mešamo i dodajemo brašno, s odu i vanilu. Ponovo mešamo dobro da se dobije ujednačena smesa.

Za taj cilj možete da koristite misker, da bude brže i jednostavnije. Nakon toga uzimamo čokoladu i u tanjir ili drugu posudu narendamo je u dva reda (malo manje od pola čokolade).

Preostalu čokoladu nalomimo na parčiće i svako parče isečemo na četiri pomoću daske za sečenje i noža.

Kada smo gotovi, dodajemo dobijene male parčiće čokolade u posudu sa smesom za čudesan čokoladni kolač i ponovo mešamo.

Uzimamo odgovarajuću posudu za pečenje kolača ili kalup za pečenje i mažemo uljem. Nakon toga sipamo smesu u posudu za pečenje. Na kraju posipamo narendanom čokoladom.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na ne mnogo velikoj temperaturi dok čokoladni kolač sa dve vrste čokolade ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: