Način pripreme
1. Tepsiju prečnika 22 cm premažite uljem. Dno pospite kašikom-dve kukuruznog griza/palente, smeđim šećerom i ffiliranim bademima.
Na sve ovo stavite na mestima kašike slatka od borovnica i na mestima slatko od pomorandži, tako da se prekrije cela površina.
Uključite rernu da se zagreva do 175 stepeni.
2. Mikserom umutite jaja sa 100 g šećera. Kada se pretvore u sipkasti krem, postepeno dodajte kiselo mleko, ulje, med i 40 g slatkog od pomorandži sa koricama.
3. Prosejte brašno sa praškom za peciov, sipajte svih 100 grama kukuruznog griza i mešajte drvenom kašikom ujednačenim pokretima. možete i da nastavite mikserom, ali u sporijim obrtajima i veom kratko.
4. Gotovu smesu sipajte u tepsiju na slatko. Ona j eređa od uobičajene smese za kolače, zato što sadrži griz koji će se upiti i nsbubriti tokom pečenja.
Ubacite u zagrejanu rernu i kolač sa slatkom pecite 30-40 minuta.
5. Ostavite da se malo ohladi, na 15 minuta unutra u rerni sa otvorenim vratima (ne u potpunosti).
Pažljivo okrenite na poslužavnik i servirajte kolač sa 2 vrste slatka još dok je blago topao, a po želji sačekajte da se u potpunosti ohladi.
Prijatno!