Način pripreme
Da bi se pripremile punjene apetitne male sipe, potrebno je da se prvo očiste, operu i osuše.
Pravi se razrez otprilike dva centimetra u koji će se staviti punjenje.
Pripremanje paradajz sosa: Sipajte u tiganj maslinovo ulje, dodajte iseckane čenove belog luk, čili papričicu (koju možete da preskočite, ukoliko ne želite da bude ljuto), prepržite na jednu minuticu i dodajte paradajze sa bujonom od povrća (možete da koristite bujon od povrća u kockicama), dodajte iseckani peršun.
Ostavite sos da se krčka na ringli dok ne bude gotov. Sos je gotov za 10-15 minuta.
Pripremanje nadeva: Hleb posut sa malo maslinovog ulja isecite na male komadiće. Blago zapecite u zagrejanom tiganju, meašjući dok krutoni ne porumene sa svih strana.
Uzmite 2-3 supene kašike sos paradajza i dodajte u prepečene krutone.
Dobro promešajte da se pomešaju sos i komadići hleba i ukoliko je potrebno, dodajte još sos paradajza.
Napunite male krhke sipe. Sipe premažite maslinovim uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Servirajte ukusne i aromatične sipe na sos paradajzu ili samostalno uz salatu. Isprobajte ovaj neverovatno ukusni recept! Prijatno!