Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Punjene bejbi sipe sa aromatičnim sosem i krutonima

Punjene bejbi sipe sa aromatičnim sosem i krutonima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k240
Punjene bejbi sipe sa aromatičnim sosem i krutonima
Fotografije: Ivelina
1 / 4
12/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Zato što danas možda danas poželite da probate nešto takve, a dobri recepti se ne smeju propustiti"

Potrebni sastojci

  • bejbi sipe - 500 g (očišćene)
  • paradajz - 400 g (iseckan)
  • hleb - 50 g, iseckan na male komadiće
  • peršun - 1 vezica
  • bujon od povrća - 130 - 150 ml
  • beli luk - 8 komada, čenovi
  • maslinovo ulje - 50 ml, ekstra devičansko
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čili - 1 komad (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi se pripremile punjene apetitne male sipe, potrebno je da se prvo očiste, operu i osuše.

Pravi se razrez otprilike dva centimetra u koji će se staviti punjenje.

Pripremanje paradajz sosa: Sipajte u tiganj maslinovo ulje, dodajte iseckane čenove belog luk, čili papričicu (koju možete da preskočite, ukoliko ne želite da bude ljuto), prepržite na jednu minuticu i dodajte paradajze sa bujonom od povrća (možete da koristite bujon od povrća u kockicama), dodajte iseckani peršun.

Ostavite sos da se krčka na ringli dok ne bude gotov. Sos je gotov za 10-15 minuta.

Pripremanje nadeva: Hleb posut sa malo maslinovog ulja isecite na male komadiće. Blago zapecite u zagrejanom tiganju, meašjući dok krutoni ne porumene sa svih strana.

Uzmite 2-3 supene kašike sos paradajza i dodajte u prepečene krutone.

Dobro promešajte da se pomešaju sos i komadići hleba i ukoliko je potrebno, dodajte još sos paradajza.

Napunite male krhke sipe. Sipe premažite maslinovim uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Servirajte ukusne i aromatične sipe na sos paradajzu ili samostalno uz salatu. Isprobajte ovaj neverovatno ukusni recept! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: