bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pileća srca sa paradajzom i tikvicama

Pileća srca sa paradajzom i tikvicama

Pileća srca sa paradajzom i tikvicama
Fotografije: Vanya Georgieva
12/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Ukusno jelo od pilećih srca - dodajte malo tikvica i paradajza i stvorite čuda"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 1 kg
  • paradajz - 6 komada
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 komad, star
  • šargarepe - 1 komad
  • pileći začini - 1 kašičica
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pileća srca, stavite ih da se kuvaju. Uklonite penu koju ispuštaju.

Kada su skoro pa skuvana, stavite začine za piletinu. Dokuvajte i iscedite vodu.

U dubokom tiganju prepržite luk, šargarepu i tikvicu, sipajte pasirane paradajze ili sitno iseckane. Ostavite da se krčkaju dok tikvica i šargarepa ne omeknu.

Dodajte srca i ostavite zajedno da se skuvaju, tako što začinite nabrojanim začinima.

Pospite sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: