Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pirinač na tiganju»Pileća srca sa pirinčem na ringli

Pileća srca sa pirinčem na ringli

Pileća srca sa pirinčem na ringli
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ukusno, jednostavno i brzo za pripremu"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 200 g
  • pirinač - 1 šolja
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mast u širokoj šerpi. Povrće isecite što je sitnije moguće i stavite da se dinsta na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte očišćena i osušena srca.

Pržite oko 5 minuta, mešajte periodično.

Dodajte pirinač, promešajte i nakon 2-3 minuta dodajte začine.

Promešajte i sipajte četiri šolje vrele vode. Dva minuta nakon što jelo provri isključite ringlu.

Poklopite, ako poklopac ima rupicu, pokrijte krpom. Ostavite jelo na oko 30 minuta, nemojte otvarati dok pirinač na ringli ne upije tečnost.

Pileća srca sa pirinčem na ringli su veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: