Način pripreme
Recept je za 12 kanola.
Mesi se testo, uvija se u streč foliju i ostavlja se na barem 2 sata u frižideru.
Kada se testo izvadi, razvija se u veoma tanak list i čašom se iseku kružići sa prečnikom od 7-10 cm.
Svaki od njih se uvija oko metalnih trubastih kalupa, suvi kaneloni ili uvijeni u cilindar aluminijumski poklopci iz teglice.
Krajići se zalepe sa malo maslaca. Prže se zajedno sa kalupima dok ne dobiju smeđu bohu u dubokoj posudi sa zagrejanim uljem.
Dok su topli, skidaju se kalupi i ostavljaju se da se ohlade.
Krem se priprema od rikote, šećera u prahu, suvog grožđa, korica pomorandže, crne čokolade u komadićima - sve je po ukusu.
Pune se gotovi kanoli i dekorišu se po želji, posipaju se šećerom u prahu.
Prijatno sa mojim omiljenim kanolima!