Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Tompusi»Moji omiljeni kanoli

Moji omiljeni kanoli

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638732k154
Moji omiljeni kanoli
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
12/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Već zvanično i naši omiljeni kanoli, koje sa nestrpljenjem očekujemo da probamo još danas"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 1 supena kašika
  • kakao - 1 kašičica
  • cimet - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • vino - 1/2 šolje, desertno, marsala
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • belanca - 1 komad
  • za krem
  • rikota
  • šećer u prahu
  • suvo grožđe
  • korice pomorandže
  • crna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je za 12 kanola.

Mesi se testo, uvija se u streč foliju i ostavlja se na barem 2 sata u frižideru.

Kada se testo izvadi, razvija se u veoma tanak list i čašom se iseku kružići sa prečnikom od 7-10 cm.

Svaki od njih se uvija oko metalnih trubastih kalupa, suvi kaneloni ili uvijeni u cilindar aluminijumski poklopci iz teglice.

Krajići se zalepe sa malo maslaca. Prže se zajedno sa kalupima dok ne dobiju smeđu bohu u dubokoj posudi sa zagrejanim uljem.

Dok su topli, skidaju se kalupi i ostavljaju se da se ohlade.

Krem se priprema od rikote, šećera u prahu, suvog grožđa, korica pomorandže, crne čokolade u komadićima - sve je po ukusu.

Pune se gotovi kanoli i dekorišu se po želji, posipaju se šećerom u prahu.

Prijatno sa mojim omiljenim kanolima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: