Kanoli sa krompirom

AnonymousAnonymous
Početnik
405
1
01/01/2020
"Ukrasite prazničnu trpezu ovim neobičnim kanolama "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 kom, veliki
  • grijer sir - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • muskatni oraščić - 1 kašičica, mleveni
  • krompir - 450 g
  • ulje
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti (veliki, 5 kom.), pa preseći oštrom nožem uzduž, tako da dobijete tanke trake od krompira.

Njih omotajte oko kalupa za kanole i poređajte ih na pek papir (u plehu), tako da spojnom stranom budu do papira. Premazati rastopljenim maslacem.

Peći 8 minuta na 200 stepeni C.

Obariti 450 g krompira, izgnječiti ga, pa sipati u tiganj na šporetu na malo ulja. Dodati pavlaku, narendan grijer i mešati da sve sjedini.

Dodati muskatni oraščić, so i biber, pa skloniti sa vatre kad se dobije gladak fil.

Filom napuniti poslastičarski špric, pa puniti kanole.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar