Način pripreme
Ovi italijanski kanoli su jednostavan i strašno ukusan desert.
Prvo pravimo testo tako što u dubokoj posudi ppomešamo sastojke za njega, osim sirćeta i Marsale. Počinjemo da mesimo testo.
Kada smo mesili nekoliko minuta, dodajemo sirće i marsalu i mesimo dok se ne dobije blago tvrdo testo.
Pokrivamo ga streč folijom i stavljamo u frižider na 2 sata. Za to vreme pomešamo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i korom limuna.
Lagano mutimo kako bi pavlaka mogla da postane kremasta. Posebno izgnječimo pečen pistaći i kikiriki.
U maloj kaseroli zagrejemo 250 ml ulja na ne mnogo jakoj vatri. Ulje ne treba da bude mnogo vruće.
Vraćamo se na testo i mesimo ga na radnoj površini 1 minutu bez mnogo pritiskanja.
Delimo ga na dva dela. Oba dela razvijamo oklagijuom u veoma tanke kore. Od tih kora sečemo prstenom ili čašom velike krugove.
Uzimamo specijalne kornete za Kanoli (možete da napravite i kornete od aluminijumske folije, ali rezultat neće biti isti).
Uvaljamo kružiće oko svakog korneta i zatvaramo krajeve vodicom kako bi se dobro zalepili. Pržimo ih sa metalnim kornetima ne duže od minutu, tako što u međuvreenu okrećemo.
Ostavljamo ih nakon toga da se ohlade i lako skidamo metalne kornete sa naših Kanolija.
Uzimamo kiselu pavlaku i prebacijemo u Fišek.
Fišekom punimo slatke kornete. Jednu stranu kanolija uvaljamo u izmrvljeni kikiriki, a drugu - u pistać.
Prijatno sa mojim sicilijanskim Kanolijima sa svežim kremom od pavlake!