Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Korneti»Sicilijanski Kanoli sa svežim kremom od pavlake

Sicilijanski Kanoli sa svežim kremom od pavlake

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
591112715
Sicilijanski Kanoli sa svežim kremom od pavlake
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
05/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Kanoli sa svežim kremom od pavlake su odličan desert za svaki poseban povod"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 250 g
  • svinjska mast - 40 g ili biljno ulje
  • kristal šećer - 30 g
  • so - prstohvat
  • Žumance
  • marsala - 60 ml ili crveno vino
  • sirće - 1 kašilica
  • Za nadev
  • kisela pavlaka - 800 g
  • pomorandže - kora jedne (može i malo od soka)
  • šećer u prahu - 35 g
  • kikiriki - 30 g, pečeni
  • pistaći - 25 g, pečeni
* merne jedinice

Način pripreme

Ovi italijanski kanoli su jednostavan i strašno ukusan desert.

Prvo pravimo testo tako što u dubokoj posudi ppomešamo sastojke za njega, osim sirćeta i Marsale. Počinjemo da mesimo testo.

Kada smo mesili nekoliko minuta, dodajemo sirće i marsalu i mesimo dok se ne dobije blago tvrdo testo.

Pokrivamo ga streč folijom i stavljamo u frižider na 2 sata. Za to vreme pomešamo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i korom limuna.

Lagano mutimo kako bi pavlaka mogla da postane kremasta. Posebno izgnječimo pečen pistaći i kikiriki.

U maloj kaseroli zagrejemo 250 ml ulja na ne mnogo jakoj vatri. Ulje ne treba da bude mnogo vruće.

Vraćamo se na testo i mesimo ga na radnoj površini 1 minutu bez mnogo pritiskanja.

Delimo ga na dva dela. Oba dela razvijamo oklagijuom u veoma tanke kore. Od tih kora sečemo prstenom ili čašom velike krugove.

Uzimamo specijalne kornete za Kanoli (možete da napravite i kornete od aluminijumske folije, ali rezultat neće biti isti).

Uvaljamo kružiće oko svakog korneta i zatvaramo krajeve vodicom kako bi se dobro zalepili. Pržimo ih sa metalnim kornetima ne duže od minutu, tako što u međuvreenu okrećemo.

Ostavljamo ih nakon toga da se ohlade i lako skidamo metalne kornete sa naših Kanolija.

Uzimamo kiselu pavlaku i prebacijemo u Fišek.

Fišekom punimo slatke kornete. Jednu stranu kanolija uvaljamo u izmrvljeni kikiriki, a drugu - u pistać.

Prijatno sa mojim sicilijanskim Kanolijima sa svežim kremom od pavlake!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: