Način pripreme
U posudu sipamo mleko, prašak za pecivo i sodu. Promešamo da se aktivira.
Sipamo ulje i mešamo. U drugoj posudi umutimo jaja žicom za mućenje i dodajemo u mleko. Ponovo mešamo.
Brašno prosejemo i sipamo u delovima, ne prestajući sa mešanjem. Posle šolju griza. Mešamo.
Stavljamo dve vrste sira, pečurke i začine i lepo promešamo.
Ovu smesu sipamo u kalup za kolače ili tepsiju (28 cm), koju ste prethodno podmazali uljem i posuli prezlama.
Pečemo slani kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 55 minuta. Proveravamo čačkalicom.
Gotov slani kolač sa pečurkama i dve vrste sira ostavljamo na 10 minuta u isključenoj rerni. Posle otavramo vrata rerne i ostavljamo da se u potpunosti ohladi.
Stavljamo na odgovarajući poslužavnik i ukrašavamo svežim bosiljkom po želji.