Način pripreme
Ogulite bundevu i izrendajte je na krupno rende ili isecite na veoma sitne komadiće.
Lešnike sameljite sitno u mlinčiću za orašaste plodove.
U velikom tiganju ili drugoj odgovarajućoj posudi prepržite bundevu sa prstohvatom soli. Čim promene boju, promešajte i stavite poklopac da se dinsta otprilike 15 minuta.
Sklonite poklopac da proključa voda.
Dodajte šećer, mlevene lešnike i cimet. Promešajte. Čim smesa za bundevaru ostane na masti, sklonite posudu sa ringle i ostavite da se ohladi.
Uzmite 2 komada listova kora (jedan na drugi) i četkicom ih premažite uljem. Rasporedite smesu od ispržene bundeve po celoj površini kora i uvijte u rolat iz pravca široke strane. Svaki tako pripremljeni rolat stavljajte u nauljenu tepsiju.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na ventilatoru dok lepo ne porumene.
Već ispečenu bundevaru sa lešnicima još toplu pospite šećerom u prahu. Kada se ohladi, tepsiju uvijte u foliju.
Ovaj raskošni slatkiš od bundeve je ukusniji kada prestoji barem 24 sata.
Neka vam je slatko!
Napomena: Nabrojani proizvodi u receptu za bundevaru koji je od mog sina, su za 2 srednje velike tepsije.