Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pogačice sa Kačkavaljem»Kiflice sa gaudom i kiselim mlekom

Kiflice sa gaudom i kiselim mlekom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Kiflice sa gaudom i kiselim mlekom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
16/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
9
"Vazdušaste kiflice sa Gaudom, koje nestaju za tili čas sa poslužavnika"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • kvasac - 10 g, svež
  • šećer - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • gauda sir - 200 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Volite li kiflice sa sirom? A šta ćete reći za ove kiflice sa Gaudom i kiselim mlekom? Evo kako se pripremaju:

1. Prosejte brašno, promešajte ga sa šećerom i izmrvite u njega kvasac. Dodajte kiselo mleko na sobnoj temperaruri i dodajte so.

2. Stavite 2 kašike sitno narendanog sira Gauda i umesite mekano testo.

Od gustine kiselog mleka zavisi kakvo ćete testo dobiti, zato ćete možda imati potrebe da dodate još malo brašna ili da dodate još malo mleka. Cilj je da vaše testo bude srednje mekano i glatko.

3. Ostavite testo na toplom mestu, u posudi, koju ste pokrili providnom folijom, da narasta oko 40-50 minuta.

4. Istopite maslac i njime nauljite ruke, pa iskidajte testo na 9 jednakih komada. Svaki komad razvucite, premažite sa još maslaca i stavljajte od Gauda sira.

Zatvorite svaku kiflicu, tako da nadev ne izlazi tokom pečenja.

5. Poređajte kiflice sa Gaudom na rastojanju jednu od druge u nauljenom ili papirom za pečenje pokrivenom plehu. Ostavite ih da narastu još oko sat vremena.

6. Narasle kiflice premažite sa još maslaca, ako vam je preostalo ili sa malo vode. Odozgo ih pospite sa još Gaude i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni do zlatne boje.

Jedite ukusne kiflice sa šoljom mleka, jogurta ili ajrana.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: