Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pogačice sa Kačkavaljem»Pogačice sa čedrom i kukuruzom

Pogačice sa čedrom i kukuruzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Pogačice sa čedrom i kukuruzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
16/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
16
"Ovo su modifikovane pogačice - sa čedrom i kukuruzom i ponovo su veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • čedar - 150 g
  • sveže mleko - 250 g
  • sok od limuna - 10 ml, svež
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 i 1/2 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • kukuruz - 140 g iz konzerve, oceđen
  • šunka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sir Čedar narendajte ili sameljite. Sameljite i dobro oceđeni kukuruz, ali ne tako da zrna postanu kaša, već da ostanu u malim komadićima. Šunku sitno naseckajte.

2. Sveže mleko pomešajte sa sokom od limuna i ostavite ga da se zgrudva.

3. Brašno prosejte u posudu i promešajte ga sa praškom za pecivo i posolite. Ubacite sitno seckani hladan maslac i sve umesite prstima. Malo po malo dodajte mleko sa sokom od limuna i umesite testo.

4. U testo dodajte kukuruz, čedar i šunku i sve dobro umesite rukama ili u mikseru za testo, jer je testo mekano i lepljivo. Mešenje ne treba da traje dugo, kako se ne bi aktivirao prašak za pecivo.

5. U pleh, pokriven papirom za pečenje, stavite po punu kašiku smese i oblikujte je u okruglu pogačicu. Kako se testo ne bi lepilo za kašiku, najbolje je da je malo navlažite.

Ostavite malo rastojanja između pogačica i koristite dva pleha, jer u samo jednom nećete smestiti sve pogačice.

6. Pogačice sa čedrom i kukuruzom pecite oko 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni i poslužite ih tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: