Način pripreme
1. Sir Čedar narendajte ili sameljite. Sameljite i dobro oceđeni kukuruz, ali ne tako da zrna postanu kaša, već da ostanu u malim komadićima. Šunku sitno naseckajte.
2. Sveže mleko pomešajte sa sokom od limuna i ostavite ga da se zgrudva.
3. Brašno prosejte u posudu i promešajte ga sa praškom za pecivo i posolite. Ubacite sitno seckani hladan maslac i sve umesite prstima. Malo po malo dodajte mleko sa sokom od limuna i umesite testo.
4. U testo dodajte kukuruz, čedar i šunku i sve dobro umesite rukama ili u mikseru za testo, jer je testo mekano i lepljivo. Mešenje ne treba da traje dugo, kako se ne bi aktivirao prašak za pecivo.
5. U pleh, pokriven papirom za pečenje, stavite po punu kašiku smese i oblikujte je u okruglu pogačicu. Kako se testo ne bi lepilo za kašiku, najbolje je da je malo navlažite.
Ostavite malo rastojanja između pogačica i koristite dva pleha, jer u samo jednom nećete smestiti sve pogačice.
6. Pogačice sa čedrom i kukuruzom pecite oko 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni i poslužite ih tople.
Prijatno!