Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Ražani hleb sa maslinama i sušenim paradajzom

Ražani hleb sa maslinama i sušenim paradajzom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Ražani hleb sa maslinama i sušenim paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Zanat se krade, a priprema domaćeg hleba je pravo majstorstvo, tako da... recept je ovde i naš je i ... vaš je"

Potrebni sastojci

  • voda - 400 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • laneno seme - 2 kašike ili manje
  • origano - prstohvat
  • brašno - 1 šolja, belo
  • ražano brašno
  • sušeni paradajz - 6 komada
  • masline - 10 komada / ili više / bez koštica
* merne jedinice

Način pripreme

Sigurno da svi volite aromu sveže pečenog hleba. Poneko kaže i da voli zvuk koji hleb pravi kada ga izvadite iz rerne - nazivaju to pesmom hleba. Možda i preteruju, ali miris je zaista očaravajući.

Evo jednog fantastičnog recepta za ražani hleb sa maslinama i sušenim paradajzom.

Umesite testo od namirnica navedenih u receptu.

Belo brašno je samo jedna šolja, a preostala količina brašna, neophodna za pripremu srednje mekanog testa je čisto raženo brašno.

Testo je dosta lepljivo, ali to nije problem. Dodajte u njega i sušeni paradajz, naseckan na sitno, kao i sitno seckane masline.

Pecite u kalupu na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Na dno rerne stavite posudu sa malom količinom vode u njoj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: