Način pripreme
Brašno i so prosejte. Kvasac rastvorite u vodi. U brašnu napravite udubljenje i isipajte kvasac i maslinovo ulje. Zamesite meko testo i mesite dok ne prestane da se lepi.
Testo stavite u duboku posudu, premažite maslinovim uljem, pokrijte folijom i otavite 90 - 120 minuta da naraste ili dok duplo ne naraste.
Razvijte u koru u obliku pravouganoika, veličine 50x20. premažite namazom od maslina. Posipajte preko sitno iseckani paradajz, rendan parmezan i uvijte u rolat.
Rolat uvijte u prsten, pa krajeve podvijte nadole. Stavite u nauljanu tepsiju i ostavite da naraste nekih 30 - 40 minuta. Na sakih 5 cm napravite proreze.
Pecite u rerni na 220 stepeni. U početku 3 puta u toku 1 minuta prskajte zidove rerne i dno sa prskalicom sa vodom, dok hleb ne porumeni.