Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija od leblebija i klica pasulja

Janija od leblebija i klica pasulja

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638822k165
Janija od leblebija i klica pasulja
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
17/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kada se u šerpi kuva ukusna janija od leblebija, svi u kući sa nestrpljenjem očekuju ručak"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • paprika - 2 komada, crvena
  • aleva paprika - 2 kašičice, dimljena
  • origano - 1 kašika, suv
  • čili - 1 kašičica
  • klice pasulja - 350 g sveže
  • leblebije - 1 konzerva
  • paradajz - 2 male konzerve
  • biber
  • so - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje, sotirajte luk i beli luk 3-4 minuta, a kad omekša dodajte papriku nasečenu na kockice, dimljenu alevu papriku, čili i origano. Pustite da se proizvodi kuvaju 4-5 minuta na umerenoj vatri, a zatim dodajte oceđene leblebije i konzervirani paradajz.

Začinite janiju solju i biberom, kuvajte 20 minuta na laganoj vatri ispod poklopca.

Stavite klice pasulja, kuvajte samo 5 minuta i sklonite sa vatre. Pre služenja pospite sitno seckanim svežim peršunom.

Janija od leblebija takođe može da se posluži sa pirinčem ili kinoom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: