Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Kari janija od leblebija

Kari janija od leblebija

Kari janija od leblebija
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
23/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Baš tako volimo janiju od leblebija - blago pikantnu i sa mnogo peršuna"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1/2 komada
  • đumbir - malo parče
  • kari
  • kumin
  • kurkuma
  • biber
  • leblebije - 1 1 /2 šolja, skuvane
  • kokosovo mleko - 1 konzerva od 400 ml
  • paradajz pire - 2 kašike
  • so
  • sok od limuna - 1 kašika
  • kokosovo brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i zapržite luk i beli luk, isečen na sitno.

Dodajte začine: kari, kumin, kurkumu i biber.

Zapržite 1-2 minuta i sipajte kokosovo mleko.

Stavite paradajz pire i leblebije. Kuvajte oko 10 minuta.

Sklonite sa ringle posnu janiju.

Dodajte kokosovo brašno i sok od limuna.

Promešajte i ostavite oko 5 minuta tako.

Servirajte kari janiju od leblebija u dubokim tanjirima posipajući svaku suvim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: