Zlataste tikvice pohovane sa pečenim hlebom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
179
313
17/12/2020
"Ukusan način za pripremu tikvica zlatne boje - pohovanje sa hlebom. Zvuči ukusno, zar ne?"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • voda - 2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • hleb - 6 ili 8 kriški
  • ulje - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice očistite, operite i nasecite prema vašoj želji u pogledu oblika i debljine.

Kriške hleba ispecite u rerni na 180 stepeni uz uključen ventilator (ako ga imate) i pazite da ne izgore potpuno.

Ako vam se čini da je sredina hleba mekana, prebacite kriške blizu donjeg grejača. Smanjite temperaturu i pazite da se ne zalepe. Koristite papir za pečenje. Najbolje je da ih zapečete na rešetci, kako bi se jednako ispekle.

Gotove suve kriške sameljite ili izmrvite u odgovarajuću kesu.

Dobićete gotove mrvice - domaće prezle! :)

Pripremite namirnice za pohovanje tikvica po poznatom redosledu (hladna voda, brašno, jaja, prezle).

Potopite komad tikvice u hladnu vodu, nakon toga ga uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle i vodite rašuna da svaki deo tikvica prekrijete u jednakom sloju. Inače ćete imati ulje, koje će se brže zaprljati i ukus neće biti dobar.

Sipajte masnoću u posudu odgovarajuće veličine. Mansoća treba da prekrije tikvice kada se prže.

Kada se masnoća dovoljno zagreje, pređite na glavni posao - prženje.

Uprkos toke što pohovane tikvice plivaju u masnoći, najbolje je da ih okrećete na svakih 40 sekundi, jer postoji verovatnoća da će se poh masa prepržiti. Osim što vaše jelo neće izgledati dobro, preprženo jelo nije dobro za zdravlje.

Prženje ide veoma brzo. Zbog toga je dobro da pripremite sve komade tikvice za pohovanje i da tek tada krenete sa prženjem, kako vaše ulje nebi izgorelo.

Ako vam se čini da se ulje zaprljalo od ostataka poh mase, iskoristite rešetku i izbacite ostatke.

Pržene tikvice su gotove veoma brzo. Kada dobijete željenu boju sa obe strane, izvadite ih i postavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Jedite ih tople, a zlataste tikvice pohovane sa pečenim hlebom poslužite uz klasični mlečni sos ili uz sos prema vašoj želji.

Prijatna priprema i Bon Apeti!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar