Način pripreme
1. Ovu ukusnu pitu sa ratlukom počnite spremanjem krema, muteći jaja i žumanca dok ne postanu tečna. Dolijte u njih malo mleka i sipajte brašno. Umutite žičanom mutilicom dok se ne dobije glatka smesa bez grudvica.
2. Zagrejte mleko sa šećerom i vanilin šećerom na slaboj do umerenoj vatri. Kada iznad tečnosti krene da izlazi para, sipajte smesu od jaja i mešajte oko deset minuta na slaboj vatri dok se ne zgusne.
3. Namažite posudu u kojoj ćete peči (oko 22 cm prečnik) i stavite jednu koru, presavijenu na pola. Između dva sloja namažite istopljenim maslacem.
4. Rasporedite ratluk, isečen na male parčiće, ja korisitm onaj sa aromom ruže i sa orasima iznutra, ali kakav ćete vi odabrate je po vašem ukusu.
Stavite i krem i ponovo presavijenu koru namazanu maslacem. Takod nastavite dok se ne potroše sastojci, završavajući korom što se podrazumeva.
5. Pecite slatku pitu na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatastu preplanulost. Da bi bila još sočnija naprskajte sočnu pitu ratlukom i kremom sa vodom ili malo limunada, dok je vruć i uvijte 10-15 minuta.
Nek vam je slatko!