Način pripreme
Maslac isecite na kockice i stavite ga, zajedno sa šećerom u prahu, u posudu i krenite da sve gnječite.
Kada smesa omekša, dodajte žumanca i prosejano brašno. Umesite mekano testo.
Pokrijte ga folijom i ostavite ga u frižider na 1 sat. Testo razvijte oklagijom i isecite krugove od njega. Polovini krugova isecite manji krug, da dobijete prsten.
Pecite keksiće na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 10 minuta.
Gotove krugove ostavite u plehu da se potpuno ohlade. Nakon toga sredinu premažite tečnom čokoladom, pa zatim stavite prsten odozgo.
Pritisnite da tečna čokolada izađe sa strane i kroz rupu prstena. Na isti način sklopite sve keksiće. Na kraju, gotove keksić pospite šećerom u prahu.
Mekani dupli keksići sa čokoladom su gotovi.