Ljute paprike sa sosom od kiselog mleka

19/07/2019
"Spremite više hleba, zato što ćete potrljati sos za tren oka - toliko je ukusan "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 3 supene kašike
  • sirće - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • mirođija
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite paprike, tri ostavite. Stavite ih u kesu na oko dvadeset minuta da se popare. Nakon toga oljuštite i stavite u odgovarajuću posudu.

Pomešajte kiselo mleko sa solju po ukusu i rasporedite preko paprika. Isecite sitno beli luk.

Ugrejte ulje u tiganju i pržite odvojene tri paprike (one će začiniti ulje). Kad budu gotove, izvadite ih. Ja ih stavljam kod pečenih.

U ulje stavite beli luk i kratko propržite, a nakon toga i sirće. Stavite poklopac, zato što prska.

Promešajte nakon što se ulje smiri i prestane da prska. Skinite sa vatre i dodajte alevu papriku, promešajte.

Sipajte smesu preko kiselog mleka i pospite mirođijom.

Možete pržiti sve paprike, ali mi smo odabrali više pečenih za naše ljute paprike sa sosom od kiselog mleka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar