Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Pileće grudi sa sirevima i sosom od pečuraka

Pileće grudi sa sirevima i sosom od pečuraka

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Pileće grudi sa sirevima i sosom od pečuraka
Fotografije: Iskra
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Toplo preporučujemo ovo jelo sa piletinom i sirevima - pravi kulinarski raskoš"

Potrebni sastojci

  • za pečurke
  • maslac - 4 supene kašike
  • pečurke - 250 g, isečene
  • beli luk - 4 čena, samleven
  • peršun - 2 supene kašike, svež
  • so
  • biber - po ukusu
  • za piletinu
  • pileće grudi - 4, bez kože
  • so
  • biber - po ukusu
  • luk - 1 kašičica, u prahu
  • peršun - 1 kašičica, suv
  • mocarela - 8 krišaka sira
  • parmezan - 1/4 šolje, rendan ili kačkavalj
  • za sos
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 velika čena, mleveni ili sitno iseckan
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • tečna pavlaka - 1 - 1/2 šolje
  • parmezan - 1/2 šolje, fino izrendna
  • so
  • biber - po ukusu
  • kukuruzni skrob - 1/2 kašičice + 2 supene kašike vode (da se zgusne sos)
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo tiganj na vatru i ugrevamo maslac. Dodajemo beli luk i mešamo oko minut, nakon toga dodajemo pečurke, so, biber i peršun.

Kuvamo dok pečurke ne omekšaju i dok tečnost ne ispari, s vremena na vreme mešamo.

Začinimo pile solju, biberom, lukom i peršunom.

Isečemo po dužini tako da dobijemo džep u koji stavljamo po 2 kriške mocarele i rasporedimo pečurke ravnomerno. Stavljamo unutra i po 1 supenu kašiku parmezana.

Zatvaramo piletinu sa nekoliko čačkalica za zube. U tiganju u kojem smo pripremali pečurke, pečemo meso dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga prebacujemo u pleh i pečemo pileće rolate u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Ako ostane pečuraka, koristićemo ih za sos za ove pileće rolnice.

Za sos propržimo beli luk u maslinovom ulju. Smanjujemo vatru i dodajemo senf, pavlaku i parmezan.

Mešamo dok se ne rastopi ili ako je potrebno zgusnemo sa skrobom.

Začinimo solju i biberom po ukusu sos od pečuraka. Ako je ostalo pečuraka i njih dodajemo u sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: