Način pripreme
Operite i isecite pileće grudi na ne mnogo tanke šnicle. Uvaljajte ih u kukuruzno brašno sa obe strane.
U zagrejanom tiganju istopite kravlji maslac sa maslinovim uljem. Zapečatite šnicle sa obe strane. Izvadite i poređajte u tepsiju u kojoj ćete peći.
U istoj masnoći propžite pečurke koje ste prethodno ogulili i isekli na tanke kriškice. Dodajte 1 kašičicu kukuruznog brašna.
Izmešajte, sipajte vodu i izmrvite pola kockice pilećeg bujona. Sačekajte da se rastvori i dodajte belo vino, a nakon dve, tri minute stavite pavlaku i limunov sok.
Dobro izmešajte, začinite solju, crnim biberom i isključite.
Šnicle zalijte sosom.
Zagrejte rernu i pecite 30-40 minuta na 200-220 stepeni.
Pospite peršunom ili perima mladog luka.
Pileće grudi sa sosom od pečuraka u rerni su mnogo ukusne.