Čokoladna torta bez brašna

LenkaLenka
Kuvar
759
838
2k
34
4
Čokoladna torta bez brašna
Fotografije: Lenka
1 / 2
08/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Čokolodnoj torti parčad se ne broji - stara poslovica"

Potrebni sastojci

  • tamna čokolada - 250 g
  • maslac - 115 g, neslan
  • šećer - 100 g
  • jaja - 5 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180c. U okrugli pleh stavite papir za pečenje.

Otopite čokoladu sa maslacem u srednjoj posudi postavljenoj na loncu sa jedva kipućom vodom, mešajući dok ne postane glatko. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.

Odvojite žumanca i belanca. Žumanca dodajte smesi čokolade i mešajte dok se ne sjedini i postane glatko.

Mutite belanca sa prstohvatom soli dok ne nastanu mekani vrhovi. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne stvore kruti vrhovi. Umutite 1/4 belanjka u smesu od čokolade, a zatim lagano savijte preostali sneg od belanaca.

U pripremljenu tepsiju ulijte testo. Pecite 20 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi i stavi u frižider najmanje 4 sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: