Klasični nemački Kezekuhen

14/01/2021
"Jedan od omiljenih nemačkih kolača koji obavezno morate da probate - Klasični nemački Kezekuhen"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom sedmice65
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 1.5 šolje
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 125 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • Za nadev
  • sitni sir - 600 g
  • maslac - 50 g
  • šećer - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • pšenični skrob - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite koru. U posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje i maslac.

Umesite testo koje je u početku veoma ronljivo, ali postepeno počinje da se skuplja i da se oblikuje lopta.

Rasporedite ga na dno kalupa sa skidajućim zidovima i prethodno obložena papirom za pečenje.

Po zidovima treba da oblikujete bord od testa. Zatim kalup sa korom stavite u frižider.

U međuvremenu pripremite nadev za kolač. Umutite šećer sa omeknulim maslacem.

Dodajte jaja jedno po jedno, sledi pšenični skrob. Na kraju dodajte i sitni sir koji se meša metalnom žicom za mućenje.

Dobijenu smesu sipajte na koru. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite kolač otprilike sat vremena.

Čim je gotov, isključite rernu i ostavite unutra na desetak minuta. Ohlađeni kolač treba da se čuva u frižideru. Servira se dobro ohlađen.

Klasični nemački Kezekuhen je veoma ukusan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar