Način pripreme
Stavite mleveno meso u duboku posudu i začinite začinima.
Nakon što bude gotovo, oblikujte dovljno velike lopte i rasporedite tako da dobijene malo veće nego što su pogačice za burgere. To se radi zato što se prilikom pečenja meso skuplja.
Prethodno namažite tiganj sa dnom koje se ne lepi i stavite meso. Preporučuje se da meso bude srednje pečeno, ali to zavisi od vašeg ukusa.
U međuvremenu isecite paradajz, ajsberg i luk na ivice.
Kad meso bude gotovo izvadite ga u posebnu posudu. U ugrejanom tiganju možete propžite luk dok ne omekša. Izvadite ga u posebnu posudu ponovo.
Nakon što bude gotovo u tiganj stavite malo masnoće i stavite isečene pogačice za burgere sa unutrašnjošću na dole, dok ne dobiju lepu boju.
Izvadite pogače i namaižite majonezom. Stavite propženi luk na majonez, nakon toga ajsberg, paradajz, pljeskavicu, sipajte čedar sos i završite gornjim delom pogače za burger.
Za stabilnost možete probosti drvenim ražnjićem centar burgera.
Neka vam je ukusno sa ovim klasičnim burgerom.