Način pripreme
U malu posudu sa kipućom posoljenom vodom ubacuju se na 1-2 minuta ružice brokolija, da se blanširaju i izvade se rešetkastom kašikom.
U dubokom tiganju se zagreva ulje i zaprže se dve vrste mlevenog mesa dok ne pobeli i ne pretvori se u mrvicel. Dodaju se redom sitno isečen praziluk i crni luk, šargarepa isečena na sitne kocke i usitnjena crvena i zelena paprika. Meša se često.
Nakon što se izdinsta i povrće dodaju se na sitno isečeni čenovi belog luka i oljušten i na kocke isečen paradajz. Nakon što paradajz provri dodaju se na sitno isečen brokoli, ringla se smanjuje i jelo se ostavlja da se krčka pod poklopcem desetak minuta.
Posipa se sitno isečenim peršunom i bosiljkom, začinjava se solju i biberom po ukusu i promeša se.
Ringla se isključuje i u jelo se razbijaju 3-4 jaja, prema procijama. Tiganj se poklapa i sačeka se nekoliko minuta dok se jaja ne ispeku.
Jelo se servira vruće, pri čemi se u svaku porciju stavlja jedno jaje.
Prijatno!