Krem karamel sa stevijom i agavom za dijabetičare

14/01/2021
"Neverovatan krem karamel pripremljen specijalno za dijabetičare sa stevijom i agavom"
Priprema15 min.
Kuvanje95 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano153
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Možda ćete se iznenadite, ali u potpunosti je moguće da napravite karamel i bez šećera.

Ovaj desert se priprema jednostavno i brzo, tako što je što je potrebno samo da pomešate sastojke za njega i da zagrevate dok se ne dobije lepa zlatkasta boja i mali mehurići.

Neće oduzeti više od pet minuta na umerenoj ringli tako što s vremena na vreme treba da se meša.

Imajte u vidu da se neće stvrdnuti kao klasični, ali možete da polijete krem karamеl nakon što se okrene u tanjir. Ako se ipak dobije gušći, direktno sipajte u čašice za desert.

Za krem dobro umutite jaja i u njih dodajte steviju. Sipajte ih u zagrejano mleko i promešajte. Ako je potrebno, dodajte još stevije za više slatkoće.

Sipajte direktno u odgovarajući vatrostalne čašice ili kao što smo već spomenuli - sa malo do dobijenog krema na dno.

Poređajte čaše u tepsiju sa sipanom vodom u njoj - tečnost treba da stigne do polovine kalupa. Krem karamel pecite na 130 stepeni na otprilike 90 minuta.

Ostavite da se ohladi u isključenoj rerni i nakon toga stavite u frižider da bise ohladio.

Krem okrenite na tanjirić. Ako se ne odvoji od čaše, lagano pređite tankim nožem po rubovima. Zalijte sa još karamela, po želji.

Krem karamel sa stevijom i agavom za dijabetičare je gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar