Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ćufte od ribe»Pljeskavice od tunjevine

Pljeskavice od tunjevine

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pljeskavice od tunjevine
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Ukusne i fine pljeskavice od tune za vaš ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 2 konzerve
  • ovsene pahuljice - 90 g
  • jaja - 2 kom.
  • luk - 1 glavica
  • vlašac
  • peršuna
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite ulje iz konzervi tune. Stavite u veliku posudu. Sitno naseckajte luk, vlašac i peršun. Zgnječite beli luk. Dodajte u posudu.

Stavite ovsene pahuljice procesor hrane i obrađujte 2 minute. Dodajte ovseno brašno u posudu. 4. Dodajte so i čili pahuljice ili crni biber. Dobro promešati.

U maloj posudi umutite jaja i dodajte smesi od tune. Mešajte dok se dobro ne sjedini. Oblikujte pljeskavice.

Zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pecite pljeskavice oko 3-4 minuta sa svake strane, ili dok ne porumeni. Prebacite na tanjir obložen papirnatim ubrusom da se ocedi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti