Sočivo po španskom receptu

15/01/2021
"Za domaće znamo, ali špansko sočivo je nešto interesantno, što biste definitivno želeli da probate"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano423
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sočivo - 500 g
  • luk - 1 komad, velika glavica
  • šargarepa - 1 komad, rendana
  • paprike - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
  • ulje
  • sirće
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo očistite i operite. Stavite u duboku šerpu.

Čim provri jedna voda, promenite. U novu vodu stavite so i ulje.

Za to vreme isecite sitno luk, papriku i krompir. Šargarepu izrendajte.

Kad sočivo provri dodajte luk, papriku i šargarepu.

Po želji dodajte malo paradajz pirea i peršun.

Za to vreme propržite alevu papriku u malo ulja i sipajte jednu kutlaču sočiva u nju, nakon toga sve vratite u šerpu.

U jednu čašu stavljamo beli luk sa malo soli, sirće i ulje.

Dodajemo u janiju od sočiva nakon što prestane da vri.

Nadamo se da će vam se dopasti ovo sočivo po španskom receptu.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar