Način pripreme
Pomešajte zajedno brašno, kvasac, so i šećer. Napravite udubljenje u sredini suvih sastojaka i razbijte unutra jaje,
Postepeno dolivajte toplo sveže mleko i maslac, uzimajući i deo brašna. Zamesite meko testo i ostavite ga da naraste dok ne udvostruči svoj obim.
Da biste spremili nadev, mešajte meki maslac sa šećerom i cimetom.
Podelite naraslo testo na 2 dela. Svaki razvijte u pravougaonik i namažite ga nadevom. Uvijte stegnuti rolat i svaki rolat isecite na parčiće debljine oko 2 cm.
Poređajte tako spremljene kiflice od cimeta na posudu za pečenje sa papirom za pečenje ili u dobro namazan kalup za mafine. Ostavite ih da narastu.
Namažite ih umućenim žumanceom sa malo vode, pospite ih sa malo cimet šećera i stavite ih da se ispeku dok ne budu gotove u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.