Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa cimetom

Kiflice sa cimetom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Kiflice sa cimetom
Fotografije: Anonymous
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
30
"Mmm..., kakva aroma dolazi od ovih predivnih Kiflica sa cimetom, ne postoji način da im odolite! Mi smo se prepustili iskušenju!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 150 ml
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 2 kašike, istopljeni maslac
  • brašno - oko 3 šolje
  • šećer - 2/4 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • za nadev
  • šećer - 1/2 šolje
  • cimet - 2 kašike
  • maslac - 100 g, meki
  • cimet šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte zajedno brašno, kvasac, so i šećer. Napravite udubljenje u sredini suvih sastojaka i razbijte unutra jaje,

Postepeno dolivajte toplo sveže mleko i maslac, uzimajući i deo brašna. Zamesite meko testo i ostavite ga da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Da biste spremili nadev, mešajte meki maslac sa šećerom i cimetom.

Podelite naraslo testo na 2 dela. Svaki razvijte u pravougaonik i namažite ga nadevom. Uvijte stegnuti rolat i svaki rolat isecite na parčiće debljine oko 2 cm.

Poređajte tako spremljene kiflice od cimeta na posudu za pečenje sa papirom za pečenje ili u dobro namazan kalup za mafine. Ostavite ih da narastu.

Namažite ih umućenim žumanceom sa malo vode, pospite ih sa malo cimet šećera i stavite ih da se ispeku dok ne budu gotove u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: