Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Snek - slatki krompir sa parmezanom

Snek - slatki krompir sa parmezanom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Snek - slatki krompir sa parmezanom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Jeste li spremni za žurku?"

Potrebni sastojci

  • batat - 5 kom.
  • maslac - 30 g, rastopljen
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica, sušeni
  • majčina dušica - 2 - 3 grančice
  • parmezana - 40 g
  • so
  • crni biber
  • Za posluživanje
  • peršun
  • parmezan - rendani
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 190°C. Podmažite 12 kalup muffina maslacem i ostavite sa strane.

Ogulite slatki krompir, a zatim pomoću noža tanko narežite batat.

Stavite narezani batat u veću posudu, dodajte otopljeni maslac, maslinovo ulje, naribajte parmezan, dodajte majčinu dušicu, so i biber. Stavite ravnomerno premaz.

Slažite kriške batata u kalup za muffine. Pecite oko 40 minuta, dok rubovi i vrhovi ne postanu zlatno smeđi, a krompir omekša.

Ostavite da se ohladi 5 minuta, a zatim izvadite šolje i poslužite toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: