Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni slatki krompir sa leblebijem

Punjeni slatki krompir sa leblebijem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Punjeni slatki krompir sa leblebijem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
65 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Danas ćemo vam predstaviti naše omiljeno veganska jelo - punjeni slatki krompir sa divnim punjenjem!"

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - 1 komad
  • leblebija - 1/2 šolje, kuvana
  • heljda - 6 kašika
  • mladi luk - 1 stabljika
  • kumin
  • sok od limuna
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro operite i prepolovite po dužini.

Kora se na nekoliko mesta probuši viljuškom i dve polovine se stave u pleh sa odsečenom stranom na dole. Podlijte sa malo vode i pecite oko 1 sat dok unutrašnjost krompira potpuno ne omekša.

Za to vreme heljda se kuva.

Leblebija se prži na vrelom ulju sa mladim lukom i kimom.

Kada je krompir gotov, izvadite ga i ostavite da se ohladi.

Zatim se izdubi unutrašnjost. Izdubljeni deo se izgnječi viljuškom i pomeša sa leblebijom i heljdom. Dodajte sveže ceđeni sok od limuna i posolite po ukusu.

Ovim nadevom napunite krompir i pri serviranju pospite seckanim peršunom.

Punjeni slatki krompir sa leblebijom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: