Način pripreme
Keks se izlomi na 4. Nemojte se brinuti ukoliko se za vreme lomljenja usitne na više komada, ali nemojte ga mrviti ili izlomite namerno na više komada, zato što desert postaje zbijen.
U odgovarajućoj posudi se pomešaju maslac, šećer, kakao i sveže mleko. Stavljaju se na ringlu i neprastano se mešaju dok se maslac i šećer ne istope.
Ukoliko koristite kore citrusa ili začine (mahune vanile, cimet, anis i drugo, dodajte ih u ovoj etapi, kako bi pustili svoj miris prilikom zagrevanja.
Nije obavezno da smesa vri, prosto svi proizvodi moraju homogeno da se pomešaju. Skida se sa ringle, dodaje se vanila i meša se.
I tako, čokoladna smesa se sipa u izlomljeni keks. Dobro se pomešaju pomoću drvene kašike.
Dobijena smesa se sipa u prethodno pripremljeni kalup za torte. Dobro bi bilo da bude obložen folijom kako bi se lakše izvadila.
Zaglađuje se kašikom, tako što se lagano pritiska da ne ostaju šupljine (šuplje površine). Ostavlja se da se ohladi i keks torta se stavlja u zamrzivač na 2 sata.
Nakon 2 sata se vadi iz zamrzivača i ostavlja se na sobnoj temperaturi.
Zidovi kalupa mogu da se obliju toplom vodom, kako bi moglo lakše da izađe iz kalupa.
Desert od čokolade i keksa se ukrašava po želji.
Neka vam je slatko!